Jaki piec do pizzy wybrać?

#2017-01-19 22:05:46 

Naszyjnik

Użytkownik

Posty: 61

Skąd: Kraków

Wiek: 16

Odwiedziłem wiele pizzerii i w Polsce i we Włoszech, tylko po to, żeby ustalić, jaki piec jest najlepszy do wypieku pizzy powiedzmy w średniej wielkości mieście. Jeśli chodzi o smak to jak najbardziej piec kamienny, ale chodzi raczej o ekonomię interesu. Jakie piece macie w swoich pizzeriach?
#2017-01-20 00:00:20 

Mariusz

Użytkownik

Posty: 46

Skąd: Gliwice

Wiek: 15

Hehe, oryginalne piece z kamienia to widziałem kilka razy we Włoszech, ale takiego sprzętu to w Polsce nie da rady postawić. Niektórzy próbowali, ale do oryginału im bardzo, ale to bardzo daleko. Ja w swojej pizzerii osiedlowej mam piec dwukomorowy. Zobaczysz sam ile pizzy będzie Ci schodziło, wtedy dobierzesz sobie ewentualnie kolejne elementy.
#2017-01-20 02:12:56 

Afrodyta

Użytkownik

Posty: 15

Skąd: Chełm

Wiek: 14

Zgadzam się z kolegą, że na początek warto pójść po najmniejszej linii oporu i dopiero następnie dobierać dodatkowe elementy. Nie ma co kupować na wyrost. Jest też kwestia samych umiejętności gotowania, czy pieczenia w tym przypadku. Nie każdy piec obsługuje się tak samo, więc musi to robić osoba, która już miała z tym do czyniernia.
#2017-01-20 03:45:29 

Naszyjnik

Użytkownik

Posty: 61

Skąd: Kraków

Wiek: 16

Z piecami różnymi to ja miałem do czynienia już nie raz w swoim życiu.
#2017-01-20 04:07:32 

Kroleewna

Użytkownik

Posty: 24

Skąd: Częstochowa

Wiek: 27

Ja korzystam z dwóch poziomów i oczywiście piec elektroniczny. Kupiliśmy z tej oferty https://probox.pl/kategoria-produktu/413/piece-do-pizzy i już wiem, że to był udany zakup. Co prawda jeszcze kilka miesięcy musimy poczekać na jego całkotiwy zwrot, ale osobiście polecam jego zakup.
#2017-01-20 05:31:33 

Mysliwy

Użytkownik

Posty: 38

Skąd: Bydgoszcz

Wiek: 14

Chyba naszła mnie ochota na jakąś margheritę przynajmniej...
#2017-01-20 07:06:37 

ALekSAndRA

Użytkownik

Posty: 31

Skąd: Lubartów

Wiek: 33

Różni producenci robią różne piece, ale zwykle to od samego ciasta zależy jak bedzie pizza smakować, no i oczywiście od dodatków.
DODAJ ODPOWIEDŹ
Copyright 2015